O nás

Čo je Herbert?

Herbert Sirupy je firma, ktorá vznikla z lásky k tradičnému remeslu, prírode a je ovplyvnená modernou barovou a kulinárskou scénou. Naše know-how a metóda spracovania vychádzajú zo starých postupov našich predkov. Zároveň neustále experimentujeme a inšpirujeme sa rôznorodosťou súčasnej svetovej gastronómie. Všetko sa začalo mladým mužom, ktorý po práci v bare trávil všetok svoj voľný čas v malej kuchyni, rozhodnutý uskutočniť si sen. Dnes je za Herbertom komunita ľudí, ktorí pre vás v našej výrobni vytvárajú kombinácie chutí, ktoré nečakáte, no isto si ich zamilujete.

Čo robíme

Každé ráno nám príde zásielka čerstvého ovocia a byliniek, ktoré ešte v ten deň spracujeme. Dávame si záležať na kvalite a čerstvosti surovín, ktoré používame. Na prípravu využívame najmä lokálne zdroje od spoľahlivých producentov. Keďže však radi experimentujeme, rozhodli sme sa kombinovať tradíciu s exotikou, ktorú postupne prinášame do našej tvorby. Naším cieľom je upútavať pozornosť vašich chuťových buniek a vytvárať produkty, ktoré sú tvorené výhradne na prírodnej báze, z prvotriednych surovín.

Podstatou našich sirupov je macerácia, teda lúhovanie za studena. Týmto spôsobom dokážeme zachovať ich maximálnu nutričnú hodnotu a autentickú chuť. V závislosti od druhu sirupu trvá macerovanie od niekoľkých dní až po niekoľko týždňov. Každá príchuť je unikát. Naša alchýmia spočíva v unikátnom postupe výroby, v precíznom načasovaní a ďalšom spracovaní, ale aj v procesoch nevyhnutných na dosiahnutie vyváženej chute.

Naša filozofia

S myšlienkou, že najdôležitejší je obsah, vyrábame čistý, prírodný produkt bez pridania umelých esencií, sladidiel alebo éčok. Spoliehame sa na prírodné konzervanty obsiahnuté v cukre a použitých ingredienciách. Chceme, aby ich naši zákazníci vnímali nielen ako prostriedok na osvieženie alebo zahriatie, ale aj ako možnosť kreatívne sa vyžiť. S Herbert Sirupmi totiž môže byť mixológom každý!

Herbert Sirupy vyrábame ako čistý, prírodný produkt bez pridania „abecedy“ – umelých esencií, sladidiel alebo éčok.

Náš príbeh

Aj keď história varenia sirupov siaha až do detských rokov zakladateľa Herbert Sirupov – Mária, reálne kontúry získal tento nápad v roku 2010 v Londýne, kde Mário pracoval ako profesionálny barman a mixológ. Po neúspešných pokusoch, nájsť na trhu dostatočne kvalitný a nápaditý sirup, sa rozhodol vyrobiť si vlastný. Presne taký, aký bude vyhovovať jeho kritériám.

Po návrate na Slovensko od miešania a vyrábania vlastných príchutí neupustil, práve naopak. Prvým naozajstným sirupom bola dnes už tradičná príchuť Zázvor & ibištek. Kombinácia kyslosti a sviežosti ibišteka s pikantnosťou zázvoru si našla od úplného začiatku svojich fanúšikov. Nasledovali overené kombinácie, ktoré Mário pripravoval v jednom z londýnskych barov, kde pracoval – napríklad Uhorka & limeta alebo Levanduľa & čučoriedka.

Keď už začala byť kuchyňa a výroba doma „na kolene“ nedostačujúca, presunuli sme sa v roku 2015 do vlastného priestoru. Výrobňa v Trnave bola veľkým krokom k rozvoju firmy a začala sa ňou epizóda, ktorá ukázala, že to, čo robíme, má naozaj zmysel. Dnes dodávame naše sirupy do množstva prevádzok na Slovensku a v Čechách. Okrem tradičných celoročných príchutí prinášame niekoľkokrát do roka aj limitované sezónne kombinácie, ktoré vždy dokresľujú dané ročné obdobie.

Herbert však nie je len o sirupoch. Nájdete nás na festivaloch, trhoch, svadbách, eventoch alebo na vašej párty. Sme všade tam, kde ľuďom chutí!

Sme komunita a rodina, ktorej vášňou je vyrábať tie najpoctivejšie sirupy